Snek Seaweed Bumiputera

​Seaweed merupakan makanan wajib bagi org jepun dan korea. Tapi itu dulu,sekarang seaweed semakin tular ke negara2 barat mahupun asia sebagai makanan snek atau sushi.. Bagi yg tak pernah cuba, i’m highly reccomended to try this! 😋 Seriously tak menyesal. Nak rasa nikmat hidup tak?? Seaweed ni salah satu nikmat dari bumi, we call it…

SNEK RUMPAI LAUT

​Seatis Seaweed Snack made from roasted seaweed leaves and enriched with sesame seed. The crispy seaweed  has a natural flavor makes you yearn for more at the first bite. Seatis Seaweed Snack is low in fat and has a unique sea aroma, the ideal snack for home or while on the road.!😍 Snek Rumpai laut…

SEATIS SEAWEED SNACK

Assalamualaikum.  Late night post. Alhamdulillah ada juga masa terluang nak menulis.  Malam ni nak story sikit pasal ruang bisnes yang pernah hadir dalam hidup sy. Mula menjebakkan diri dalam dunia bisnes selepas habis SPM . Bisnes nasi lemak. Waktu ni saja suka2, nak isi masa lapang. Tapi semangat dia lain macam.😄 Pagi-pagi dah bangun perah…

SUP SEAWEED KOREA

Assalamualaikum. 🙂 Nak cerita sikit tentang Sup Seaweed orang korea, yang biasa dihidangkan waktu si ibu bersalin & hari birthday. Sup seaweed ni biasenye dihidangkan untuk ibu yang lepas bersalin, sebab tahap calcium yang tinggi ade pada Seaweed ni. So, sesuai la untuk ibu berpantang nak topup tenaga dan zat2 tu. Si ibu pun boleh…

Seaweed Dalam List Menu Diet

Assalamualaikum . 🙂 Pernah terfikir tak kenapa seaweed selalu ade dalam list menu diet artis2 korea and kpop??😮 Seaweed ni juga, menjadi kegemaran masyarakat di Jepun, China dan semakin menjadi kegilaan bg para pengamal diet sihat seluruh dunia!😍😍 Bagi masyarakat korea seaweed ni menu wajib, mcm budu di pantai timur la, 😄 pernah dengar sup…

KEROPOK RUMPAI LAUT @ SEAWEED

Assalamualaikum,  Introducing my first HOMEMADE product! 💞 KEROPOK RUMPAI LAUT 💞 🌟by muslim product 🌟100% organic ingredients It tastes very crispy, airy, savory, and full of the fresh flavor of the sea that is unique. And when you bite into it, it breaks softly and gently, but with a loud noise. It’s really unique! The…

APA ADA PADA SEAWEED

Assalamualaikum, My 1st entry, nak cerita sedikit berkenaan seaweed. Mula-mula kenal seaweed ni bila minat nak makan sushi. So, pergi la cari bahan2 nak buat sushi. Then, mindset masa tu nak buat sushi mesti kena ade roasted seaweed sheet. And of course, dengan kepingan seaweed ni sushi memang voillaa!! Sedap! 🙂 Then, my second encounter…